Mikä doula on?

Doulalla tarkoitetaan ei-lääketieteellistä, tehtäväänsä koulutettua synnytystukihenkilöä. Doulakoulutukset ovat sisällöiltään hyvin vaihtelevia.

Doulakan perustaja Veera Gindonis on sertifioitu doula, jolla on laaja, yli kymmenen vuoden kokemus doulatyöstä. Veera oli toinen Suomen ensimmäisen kaupallisen doulayrityksen perustajista vuonna 2010. Hän on tarjonnut doulapalveluita ja kouluttanut uusia doulia oman yrityksensä Doulakan kautta vuodesta 2012.

Doulakan doula on koulutettu synnytystukihenkilö, joka on osallistunut vähintään Doulakan peruskurssin kurssipäiviin (yhteensä 32 tuntia doulakoulutusta). Hän on kanssakulkija, jolla on jo paljon tietoja ja taitoja naisen tukemiseksi ennen, aikana ja jälkeen synnytyksen. 

Doulakan sertifioima synnytysdoula on käynyt läpi Doulakan 250 tunnin mittaisen sertifiointikoulutuksen. Hän on naisen ja perheen luotettu tukija, lempeä läsnäolo, tietopankki ja osaavat kädet. Sertifioitu doula on kulkenut omaa doulapolkuaan jo pitkälle ja on tukenut useita erilaisia perheitä heidän raskaudessaan, synnytyksesssään ja vauvaelämän alussa.

 

Lisätietoja